Снимки: Novini.bgДесетки граждани излязоха на протест пред посолството на Германия в

...
Снимки: Novini.bgДесетки граждани излязоха на протест пред посолството на Германия в
Коментари Харесай

Протестиращите пред германското посолство: Българчетата не се продават, върнете Катерина!

Снимки:  Novini.bg

Десетки жители излязоха на митинг пред посолството на Германия в София днес по обяд поради случая с отнетото бебе от българско семейство, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме, че на 9 януари родителите изпратиха сигнал до медиите. По думите им след злополука, лекари в Хамбург се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била унизена в фамилията си. Родителите отхвърлят, само че все пак детето е било отнето и е настанено в приемно семейство.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи " Не пипайте децата ", " Българчетата не се продават ", " Не на злоупотребата с българското дете ", " Върнете Катерина ". Чуваха се освирквания.

Недоволните жители декларират, че ще продължат протестните дейности, до момента в който въпросът не бъде позволен в интерес на родителите.



Искаме да изкажем нашата поддръжка за това българско семейство. Искаме да кажем на Федерална Република Германия и нейното посланичество в България, че не сме съгласни едно българско дете да бъде арестувано без съд и присъда, по неоснователни съгласно нас аргументи, а единствено въз основата на догатки. Това семейство е претърпяло злополука и вместо обществената работа да подкрепи това семейство, тя им постанова горест и терзание. Това не е индивидуален случай, а е цялостна процедура, сподели протестиращ.



Даниела Попова от Управителния съвет на Сдружение " Родители, обединени за децата " разяснява пред камерата на Novini.bg: " Сдружението породи тъкмо заради повода, че и в България лобистки неправителствени организации се пробват да прокарат тези политики. Разработиха един закон, сходен на тези норвежки и немски закони. Това е плод на тази политика на разрушение на фамилията – лишаване на деца от фамилиите им. Катерина не е индивидуален случай. Това към този момент е все по-масова процедура, защото всяко дете влече след себе си към 5000 евро ".

Попова уточни, че министърът на външните работи Екатерина Захариева и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова са поели ангажимент да наблюдават случая с Катерина. Надяваме се в действителност българската страна да има съответно държание да изиска неотложно връщане на детето на фамилията му. Това е закононарушение против едно бебе и неговото семейство от една претендираща за либералност страна. Надявам се гераманските управляващи да се вразумят, както и поисквам триумф на българските управляващи да върнат детето на фамилията му, сподели още Даниела Попова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
  • Източник: petel.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР